Geen Tijd!

In een week tijd heb ik al verschillende mensen horen zeggen:
‘Ik heb geen tijd! Ik zou zo graag eens…. Ik heb nog zo veel op mijn lijstje staan, wat ik wil doen. Ik heb nog zo veel ideeën, maar ik heb er geen tijd voor.’
Ik sprak laatst iemand, die last had van een stress tremor. Zijn hoofd begint soms te schudden als hij geconcentreerd met iets bezig is. Dit heeft hij al zeker een jaar. De arts zegt dat het stress gerelateerd is. Ik gaf hem het advies om dagelijks te mediteren. Al is het maar 10 minuten per dag. Dit zou hem heel erg gaan helpen. Heel aardig dat ik dit advies gaf, maar hij moest eerst nog een droom waar maken. Een badkamer bouwen waar een bad in kan. Hier gaat hij, naast zijn werk, waarschijnlijk in het voorjaar mee beginnen. Ik zat te rekenen. Dat is pas over een half jaar. Dus er komt pas rust als na dit halve jaar de badkamer wordt gemaakt. Daar zou je dus zomaar een paar maanden bij op kunnen tellen.
Als de badkamer af is, dan ga ik heerlijk relaxen in mijn nieuwe bad.
Maar ga je dat dan ook werkelijk doen, als het zover is? Waarschijnlijk niet.
Ik herken het van mezelf voordat ik een burn-out had. Ik hoor het mezelf nog zeggen: ‘
‘Maandag ga ik….., Na de vakantie ga ik het anders aanpakken etc. etc. Net zo lang tot je lichaam je een halt toe roept. Het is allemaal valse hoop.
De kunst is om in het NU te leven. Ieder moment met aandacht. Plan je dag van te voren en plan rust in. Niet meer dan drie dingen af willen tikken op een dag.
Voor mij geld:
Chineng qigong met aandacht
Mediteren met aandacht
De hond uitlaten met aandacht
Een zakelijk telelefoontje met aandacht
Training voorbereiden met aandacht
Een Nieuwe meditatie schrijven met aandacht
Boodschappen doen met aandacht

En weet je wat nu zo leuk is? Ik houd tijd, waarin ik leuke dingen kan doen. Bijvoorbeeld mijn vriendin bellen, een stukje spinnen op mijn spinnewiel of gewoon alvast een blog schrijven, zodat ik morgen niet in de stress schiet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *