Forbrain

Ik loop het bruggetje over naar de voordeur van oud boerderijtje. Wanneer ik aanbel zie ik een vrouw naar de deur lopen. Ze doet open en ik zie een gezicht met een glimlach. Er dansen donkere krullen om haar hoofd. Het blijkt de gastvrouw voor vandaag te zijn. Ze is verantwoordelijk voor de koffie, de thee en de overheerlijke lunch die we genieten, later op de dag. Dit wordt vandaag een feestje.

Wat een prachtige plek om een schrijfworkshop voor de ziel te hebben. De grote keuken ziet er strak en tegelijkertijd gezellig uit. Links van de keuken zie ik een enorme tafel met 11 verschillende stoelen. Ik zoek er een uit en wanneer ik ga zitten kijk ik tegen een enorme spekstenen kachel aan. Het vuurtje is heerlijk opgestookt.

De workshop leidster heet ons welkom en ze legt uit wat de bedoeling is van vandaag. Ze laat ook een soort microfoontje zien. Het heet een `Forbrain´ . Je doet het microfoontje over je oren en in plaats van dopjes in je oren, zitten er nu schijfjes op het kraakbeen voor je oren. Aan het apparaatje zit ook een microfoontje waardoor je praat. Door dit microfoontje hoor je je eigen stem.

Ik zet het apparaatje op mijn hoofd en ik hoor mijn eigen stem net zoals ik hem hoor op een video. Wat bijzonder. Het is net of ik in mijn eigen cocon zit. Het mooie van het apparaatje is, dat het alle woorden die je uitspreekt geleid tot in het diepste van je cellen.

De verhalen die we schrijven mogen we stuk voor stuk zelf voorlezen. Het zijn verhalen vanuit de ziel. Dingen die ons raken, voorwerpen die iets over ons zeggen en trauma´s die we hebben meegemaakt.

Bij het voorlezen van mijn verhalen gebeurd er iets bijzonders. Iedere keer wanneer ik mijn verhaal met het microfoontje op vertel, kan ik het werkelijk  niet droog houden. Dit terwijl ik tijdens het schrijven wel voel dat ik geraakt ben en niet hoef te huilen. Telkens wanneer ik vertel met het microfoontje op, komen te waterlanders. Dit is dus schrijven vanuit de ziel. Iedere traan schoont de ziel, zeg ik regelmatig. Dit apparaatje werk als een trein, ik merk dat ik in twee dagen een grote schoonmaak aan het houden ben. Het helpt me zelf bij traumatische ervaringen.

Inmiddels heb ik het apparaatje aangeschaft en zet ik het, naast EMDR, in bij mijn cliënten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *