Luister naar je lichaam, 
het heeft je meer te zeggen dan je denkt.

Vorige slide
Volgende slide

Welkom in de praktijk

Visie

Ik Moed streeft naar een wereld waarin bekend is dat trauma, burn-out en angstklachten te genezen zijn zonder medicijnen. Een wereld waarin de stem van het lichaam serieus wordt genomen. Want de stem van je lichaam vertelt je wat jouw pad is.

Missie

Ik Moed wil op het gebied van trauma, burn-out en angstklachten, de kloof dichten tussen evidence based gezondheidszorg en practice based gezondheidszorg. Ik Moed gelooft erin dat genezing mogelijk is en dat wanneer er oprechte verbinding is met de cliënt, er sprake is van een holistische aanpak en de client de regie heeft en houdt zodat hij/zij, zijn/haar eigen pad kan volgen.

Wees welkom

Ik Moed helpt graag mensen met klachten uit de hoog risico beroepen, zoals politie, brandweer en ambulancepersoneel. Uiteraard zijn mensen buiten deze hoog risico groep ook van harte welkom!

De methodieken die Ik Moed inzet zijn onder andere EMDR en EFT.

Mandy Verkerk

Toegepast psycholoog, coach, specialist in traumaverwerking en burn-out

Nadat op mijn 17e, mijn vader op 48 jarige leeftijd overleed en ik niet in staat was mijn Havo diploma te halen, besloot ik me aan te melden bij de politie. Ik was tenslotte sportief, kon goed met mensen omgaan en had het idee dat dit beroep wel bij me paste. Toch bekroop me iedere twee jaar het gevoel dat politiewerk niet het werk was, waar ik werkelijk gelukkig van werd. Ondanks alle leuke collega´s die ik om me heen had en waar ik op kon bouwen. Diep in mijn hart wist ik dat ik van veel meer vrijheid hield en dat ik het nodig had creatief te mogen denken en met eigen ideeën aan de slag te kunnen. In 2004 besloot ik psychologie te gaan studeren waardoor het mogelijk werd om iets anders te gaan doen.

Nadat ik in 2007 mijn studie had afgerond werd ik zorgcoördinator binnen een ROC. Hier deed ik veel ervaring op met beschadigde jongeren en mocht ik advies geven aan docenten. Met deze ervaring en nog diverse opleidingen was het in 2011 tijd om voor mezelf te beginnen. Eerst Mandy Verkerk Coaching, wat later over zou gaan in Ik Moed. En met daarnaast nog steeds een vaste baan bij het ROC. Wat ik toen niet door had en wat nog tot 2020 zou duren, is dat ik nog steeds in de aanpassing bleef door loyaal te zijn aan een organisatie. Tot en met een burn-out toe in 2019. Inmiddels weet ik en herken ik dat aanpassen aan een ander en loyaal zijn aan een organisatie waar je je diep down van binnen helemaal niet in kunt vinden, slecht zijn voor je gezondheid.

Wanneer je de verbinding met jezelf verliest word je ziek. Dat ziekzijn kan zich uiten in een burn-out, ontstekingen, reumatische klachten, ms of zelfs kanker. Het is van wezenlijk belang de verbinding met jezelf te hebben en te houden en vandaaruit de verbinding met de ander aan te gaan.

Door de moed te hebben een carrière switch te maken en constant te blijven zoeken wat het beste bij me past, ben ik een veel completer en gelukkiger mens geworden.

Dat ik nu andere mensen mag helpen om weer in hun kracht te komen, waaronder politieagenten, maakt me dankbaar.

Terugkomen uit een burn-out is topsport en tegelijkertijd gaat het je,
voor de rest van je leven heel veel opleveren!

Ik Moed werkt vanuit drie kernwaarden:

Moed

Moed is de bereidheid los te laten wie je denkt dat je moet zijn, om zo te worden wie je werkelijk bent.

Verbinding

Verbinding met jezelf en vandaaruit met de ander.
Wanneer je de verbinding met jezelf niet hebt of voelt, zul je jezelf kwijtraken en nooit echt de verbinding met de ander krijgen.

Vrijheid

Vrijheid in het maken van je eigen keuzes, op het gebied van werk, gezondheid, mentaal, fysiek en spiritueel.

Vragen naar Zin

In de podcast Vragen naar Zin, gaat Arie Berkhof, eigenaar van Opleidingsbureau Mensbeeld, in gesprek over zingeving met Mandy Verkerk, toegepast psycholoog. Mandy kreeg zelf een burn-out en dat gaf haar leven uiteindelijk meer zin.