EMDR

Eind november kreeg ik van een cliënt te horen dat hij bij een therapie in het zuiden van het land, EMDR had gehad door middel van een lichtbalk. Het is een soort TL balk op pootjes waar een gekleurd licht in zit. Dit licht kun je van links naar rechts laat bewegen.

Dit instrument had zeer veel effect op hem gehad. Het voordeel van deze lichtbalk vond hij dat hij niet werd afgeleid door de therapeut maar zich alleen maar hoefde te focussen op het lichtje dat van links naar rechts ging.

Dit zette me aan het denken en ik vroeg hem of hij bij de EMDR sessies bij mij, afgeleid was geweest door mij. Hier antwoordde hij bevestigend op.

Ik ben meteen gaan onderzoeken wat dit apparaat voor meerwaarde voor mijn cliënten zou hebben. Nou dat is nogal wat:

Ten eerste zit ik niet meer in de energie van mijn cliënten. Ik kan het apparaat voor de client zetten en uitleggen wat zij kunnen verwachten en wat zij gaan doen. Daarna hoef ik alleen maar op een knopje te drukken en de lichtbalk doet zijn werk.

Ten tweede kan ik beter kan observeren; Ik kan beter zien waar de spanning in het lijf zit bij de cliënt en ook kan ik beter observeren of er emoties zijn.

Ten derde zitten er pulsoren bij dit apparaat. De cliënt houdt in iedere hand een pulsor vast die met onderbrekingen trilt. Dit belast het zintuig voelen. Door tegelijkertijd het zintuig voelen en het zintuig zien te belasten, zorg ik ervoor dat het werkgeheugen in het brein meer belast wordt. Hierdoor kan de cliënt op onbewust niveau minder van het te behandelen incident afwijken / wegvluchten. Dit heeft tot gevolg dat de klacht eerder oplost.

 

Eind december heb ik het apparaat aangeschaft en het werkt als een trein! Het lijkt er op dat de traumatische ervaringen inderdaad eerder worden geneutraliseerd dan wanneer ik zelf met mijn vingers de EMDR sessie doe.

Wil je ook een traumatische ervaring oplossen, neem gerust contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *