De regels volgen of je hart?

De Engelse kranten staan er bol van en in ons eigen land heeft ook iedereen er een mening over. Harry en Meghan die hun vertrek naar Canada aankondigen. Volgens de regels horen ze in het Verenigd Koninkrijk te blijven en volgens de regels horen zij werk te doen waar ze kennelijk beiden niet voor in de wieg gelegd zijn. Harry misschien letterlijk wel, maar kennelijk voelt hij tot in zijn vezels dat hem niet gaat worden.

Wat gebeurt er met mensen die doen wat zij volgens hun omgeving horen te doen? Zij raken in eerste instantie steeds verder van zichzelf verwijderd en uiteindelijk verliezen zij zichzelf. Dit heeft vaak tot gevolg dat zij op hun tenen lopen om aan de eisen van de ander te voldoen, veel energie verliezen en uiteindelijk niet zomaar ziek, maar ernstig ziek kunnen worden.

Wat gebeurt er met mensen die hun hart volgen? Zij werken vaak hard en het kost ze geen energie. Het levert ze zelfs energie op. Ze worden nauwelijks ziek en weten te genieten van wat ze hebben. Vaak zijn zij dankbaar voor wat er op hun pad komt omdat ze het zelf gecreëerd hebben. Dit maakt dan weer blij en trots.

Dus waar zou jij voor kiezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *