Wandelcoach Week in Oostenrijk Dag 3

Wandelcoach Week in Oostenrijk Dag 3

Vanochtend ontbijten we heerlijk in de Stube. Rond 8.30 uur brengt Rons ons met de auto naar de Bergfriedhütte. Van Oberallach gaat de weg slingerend richting Trebesing. In Trebesing volgen we de bordjes Bergfriedhütte. De weg is smal en gaat met scherpe bochten omhoog. Boven in een klein gehuchtje is de asfaltweg ten einde en zien we vlak voordat het gras en de grindweg begint een slagboom. Voor de slagboom zie ik links een geldkastje waar 6 euro in kan om de slagboom te openen. Linda werpt er 6 euro in en we stappen snel in. Op het moment dat de slagboom omhoog is wil Ron de auto van de handrem halen, echter hij vertikt het om verder te rijden. En ja hoor…. De slagboom zakt weer naar beneden. Wat een pech. We proberen het nog eens, weer 6 euro en gelukkig rijden we nu wel omhoog. Om de paar honderd meter zien we een wildrooster met hele dunne zwarte poortjes waar stroom op staat. Om de beurt stappen we uit de auto om de poortjes open te doen en vervolgens weer te sluiten, zodat de koeien die hier op de berg staan niet weg kunnen lopen. Na 7 poortjes komen we aan bij de Bergfriedhütte. Linda vertelt nog een anekdote over een kennis die dacht dat het een friethut was. Onze deelnemer (hierna D genoemd) bombardeert de Bergfriedhütte tot Frietkot. We kunnen er smakelijk om lachen. Die houden we erin met elkaar.

Omdat het de eerste wandeling is voor D, dalen we vandaag alleen af. Er worden foto’s gemaakt, we kletsen wat en maken vooral een beetje kennis met elkaar. Ik zie dat D zich de ogen uitkijkt bij elk nieuw stukje natuur wat we te zien krijgen. We lopen langs watervalletjes, zien mooie vlinders en verschillende berghutjes waar vroeger de boeren in de zomer verbleven en wat nu vaak wordt gebruikt als zomerhuisje. We lopen via de alm, een heel klein stukje van de Märchenroute en door het bos terug. Deze wandeling was achteraf toch pittiger dan we hadden ingeschat. Rond 15.30 uur zijn we terug bij Traumhaft. Daar pakken we allemaal een ligbed en doen ons tegoed aan een Radler.

Tijdens onze heerlijke avondmaaltijd wordt er flink nagepraat over de PTSS van D en waar hij tegenaan loopt. Linda biedt D nog een heerlijke massage aan, zodat hij morgen weer fris en fruitig de berg op kan.

 

Kopie van Kopie van Ik Moed instagram bericht met logo (4)

Deel post: