Wandelcoach Week in Oostenrijk Dag 6

Wandelcoach Week in Oostenrijk Dag 6

We zijn rustig opgestart vandaag. Rond 11.00 uur vertrekken we richting Maltatal om de Malta Hogalmstrasse op te rijden. Deze weg gaat naar de hoogste stuwdam van Oostenrijk. Het is de bedoeling om het meer te rond te lopen. Echter wanneer we bij de stuwdam uitstappen, is het erg koud en bewolkt. We besluiten om alleen even op de dam te gaan kijken. Nu het meer rond lopen heeft geen zin met dit slechte weer.

De vorige keer heb ik bij de sightseeing met de Moedmobiel halverwege het Maltatal een waterval ontdekt. We besluiten om daarnaartoe te rijden en daar langs de waterval te lopen. Een lichte wandeling die goed te doen is na de beklimming van gisteren.

Onderweg komen we nog langs een waterval die onder de weg door stroomt. Daar stoppen we om foto’s te maken. Verderop in het dal komen we langs een kristallen winkel. Hier kunnen we echt niet voorbijrijden. Linda en ik kopen hier beiden wat stenen en een armbandje. Ook de coaches mogen genieten. ?

Bij de parkeerplaats bij de Gösfälle parkeren we de Moedmobiel. We lopen het pad langs de waterval richting Alpenhotel Pflüghof. We zien verschillende vlinders, lathyrus, plukken frambozen en zien bijzondere bloemen. Bij Pflüghof willen we wat drinken op het terras, maar helaas, we zijn vergeten een sneltest mee te nemen. We vertrekken weer richting de watervallen en lopen nu richting het hoogste punt. Ik weet niet wat ik zie, wat een water geweld en wat mooi is de waterval hier. We maken een paar mooie foto’s en genieten van het uitzicht. Hierna vervolgen we de weg naar beneden. Bijna bij de parkeerplaats haal ik nog een ooievaarsbek uit de grond om mee naar huis te nemen. Toch weer een bijzondere en mooie wandeldag.

Wie in het dal blijft

Deel post: