Regizeur

34.95

Herken je dat? Dat je steeds weer in dezelfde soort situaties, verstoorde scènes, terecht komt, als het ergens schuurt. In onze jeugd hebben we allemaal overlevingsstrategieën ontwikkeld, die later in ons leven niet meer werken. Deze overlevingsstrategieën worden ook wel patronen genoemd.

Wanneer zo’n patroon niet meer werkt, is het de kunst om dit patroon te doorbreken en een nieuwe te ontwikkelen die wel werkt.

Regizeur is het spel dat jou gaat helpen ontdekken welk patroon er niet meer werkt. Je krijgt inzicht in wat je doet, hoe je reageert, wat het effect van jouw gedrag is op jezelf en op een ander.

Daarna ga je kijken hoe je op een andere manier om kunt gaan met de verstoorde scène. Wat werkt wel?

Wil jij patronen doorbreken en anders omgaan met verstoorde scènes? Dan is dit spel echt iets voor jou. Het helpt je anders naar jouw verstoorde scènes kijken en het levert je gedrag op waarmee jij weer de regie over je leven pakt.

Wat levert het jou op?

 1. Bewust worden van jouw rol en gedrag tijdens een scène met een storing

 2. Herkennen wanneer je in de slachtofferrol zit (Regizeur) en herkennen wanneer je de regie over je eigen leven neemt. (Regisseur)

 3. De stap leren nemen van Regizeur naar Regisseur:
  • Van Regizeuren naar Regisseren
  • Van Slachtofferschap naar Eigenaarschap
  • Van Afhankelijkheid naar Verantwoordelijkheid
  • Van Lijden naar Leiden

Met het hele team of als intervisiemodel

1:1 met coach of alleen

Regizeur is geschikt voor:

Wat anderen hebben ervaren:

Conny Olivier
Kwaliteitsmanager & Auditor ERTMS
“Regizeur helpt me om uit mijn spiraal-naar-beneden-denken te komen. Het geeft mogelijkheid om vanaf een afstandje naar een probleem te kijken, er van verschillende kanten naar te kijken en me voor te nemen er andere keuzes in te maken, of uit te proberen.”
Lees verder
Angela Franken
Locatie manager ROC da Vinci
“Bij ons in het team heeft Regizeur echt veel goeds gebracht. Nieuwe inzichten daardoor andere afspraken en werkwijze. Heel nuttig om dit te doorlopen met elkaar”
Lees verder
CK
“Regizeur heeft mij geholpen rust in mijn hoofd te krijgen. Het spel helpt je je te dwingen elke kant van de situatie te bekijken. Ik wist heel goed wat het probleem was, maar het bleef zich maar herhalen in mijn hoofd. Hierdoor verloor ik veel energie. Ik wist dat ik bepaalde dingen had te accepteren. Door Regizeur werd ik verplicht dit hardop te zeggen. Gek genoeg had ik dit nodig om het ook echt te accepteren. Mijn eerste betekenisvolle stap is het hardop uitspreken van mijn gedachten. Regizeur heeft mij opgeleverd dat ik een betere band heb kunnen creëren met iemand waarvan ik afhankelijk was. “
Lees verder
Koen
“Regizeur is een verhelderend spel, waardoor je op een ‘simpele’ wijze er achter kan komen waar je struikelpunt ligt. Door middel van het beantwoorden van de vragen kom je erachter wat jou als persoon kan tegenhouden in je doen en laten. Ik vind dat de vragen op een dusdanige manier zijn gesteld dat iedereen deze kan beantwoorden en toepassen op zijn/ of haar ‘hekelpunt’, of het nou een groot of klein ‘probleem’ is. Regizeur heeft mijn ‘probleem’ inzichtelijk gemaakt. Door het spel ben ik er achter gekomen dat het probleem niet zo groot is als ik het maak. Door gewoon te doen (zoals beginnen met praten) wordt het struikelpunt steeds minder groot.”
Lees verder
Meyke Pietjouw
“Vandaag trotseerden wij als leerteam de storm om op LOP Sliedrecht aan de slag te gaan met ‘Regizeur’, het spel van Mandy Verkerk waarin je als regisseur vanuit verschillende invalshoeken leert te kijken naar bepaalde scènes (lees: problemen). Het spel maakt je enorm bewust hoe je bepaalde dingen op jouw manier doet en wáárom je dat zo doet. Daarnaast ontwikkel je handige tools om daar mee om te kunnen gaan. Hoe blijf je in het hier-en-nu? Welke krachtbronnen kun je inzetten? Welk ineffectief gedrag merk je bij jezelf op en hoe zet je dat om in iets positiefs? Het spel houdt je op een hele toffe manier een goede spiegel voor. Heel leerzaam en écht een aanrader! “
Lees verder