Wandelend nieuwe energie opdoen

Keer op keer kom ik erachter dat wanneer mijn hoofd vol is en ik niet meer creatief kan denken, dat wandelen mij helpt om mijn hoofd leeg te maken. Dit leeg maken zorgt ervoor dat er weer ruimte komt in mijn hoofd om nieuwe oplossingen te bedenken als ik ergens tegen aanloop en het brengt mijn creatieve denkproces weer opgang.

Erik Scherder geeft in zijn boek, “Laat je hersenen niet zitten”, aan dat wandelen niet alleen goed is voor de conditie, maar dat het ook goed is voor ons brein. Hoe meer zintuigen we prikkelen en gebruiken, hoe beter. Dit is ook de reden dat Yolanda en ik de samenwerking aan zijn gegaan om wandelen in de Bourgogne op de agenda te zetten.

Wandelen in de Bourgogne prikkelt alle zintuigen:

  • Je ziet een nieuwe omgeving
  • Je ruikt andere geuren
  • Je gevoel verandert in de mooie omgeving
  • Je hoort andere geluiden
  • Je hebt nieuwe mensen om je heen
  • Je proeft het bourgondische eten

Omdat we in onze dagelijkse omgeving de neiging hebben ons te passen, is de kans groot dat we onszelf verliezen en te lang doorgaan waar dit eigenlijk niet kan. In de Bourgogne gaan we samen met jou op zoek naar nieuwe energie en de verbinding met jezelf. Door dit te doen in een omgeving van rust en ruimte, ben je in staat je gedachten te overwegen en de zienswijzen van anderen te reflecteren op een invoelende manier. Als je dan een nieuwe beslissing neemt, zal hij wel overwogen zijn.

Wil je meer weten over wandelend nieuwe energie opdoen in de Bourgogne, neem gerust een kijkje in onze agenda of neem contact met ons op.

We ont-moeten je graag!

 

Schrijf een reactie

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Akkoord en doorgaan,  Weigeren Als u akkoord gaat, plaatsen wij cookies voor een optimale gebruikservaring op Ikmoed.nl. De website wordt relevanter en persoonlijker. Deze gegevens worden gebruikt om een meer gepersonaliseerde ervaring te bieden en om uw verblijfplaats rond onze website te volgen in overeenstemming met de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming.
677