3

Mandy Verkerk

Toegepast psycholoog, Lean Team Coach,
specialist in 
traumaverwerking en regisseur-schap van je eigen leven.

Tegenwoordig zien we dat steeds meer mensen uit balans raken doordat de wereld te snel gaat. We krijgen veel prikkels binnen van o.a. de social media, onze sociale omgeving, de werkomgeving vraagt steeds meer van ons en vooral jonge mensen moeten ook nog aan de eisen van schoonheid en goede prestaties voldoen. Hierdoor raken we uit balans, krijgen mensen steeds meer last van burn-out klachten, angsten en trauma’s.

Op het gebied van trauma, angsten en verliezen zijn er steeds meer mensen die te horen krijgen, dat ze hier maar mee moeten leren leven. Mijn visie is dat wanneer je de onderliggende oorzaken aan pakt, bijna ieder mens in staat is zijn angsten, trauma’s en verliezen te boven kan komen.

Door je weer bewust te worden van wat er daadwerkelijk bij jou past, door te kijken waar jouw persoonlijke grenzen liggen en zelf weer de regie in handen te nemen en nieuwe doelen te stellen ondanks alle omgevingsfactoren, wordt je weer een mooier mens zowel van binnen als van buiten.

Wil jij weer de regie over je leven en ben je de disbalans en de afhankelijkheid van anderen zat, neem dan gerust contact op.

“What matters is inside.”

Hoe ik begon

Nadat op mijn 17e, mijn vader op 48 jarige leeftijd overleed en ik niet in staat was mijn Havo diploma te halen, besloot ik me aan te melden bij de politie. Ik was tenslotte sportief kon goed met mensen omgaan en had het idee dat dit beroep wel bij me paste. Toch bekroop me iedere twee jaar het gevoel dat politiewerk niet het werk was, waar ik werkelijk gelukkig van werd. Ondanks alle leuke collega´s die ik om me heen had en waar ik op kon bouwen. Diep in mijn hart wist ik dat ik van veel meer vrijheid hield en dat ik het nodig had creatief te mogen denken en met eigen ideeën aan de slag te kunnen. In 2004 besloot ik psychologie te gaan studeren waardoor het mogelijk werd om iets anders te gaan doen.

Carrière

Nadat ik in 2007 mijn studie had afgerond werd ik zorgcoördinator binnen een ROC. Hier deed ik veel ervaring op met beschadigde jongeren en mocht ik advies geven aan docenten. Met deze ervaring en nog diverse opleidingen was het in 2011 tijd om voor mezelf te beginnen. Eerst Mandy Verkerk Coaching, wat later over zou gaan in Ik Moed. Door de moed te hebben een carrière switch te maken en constant te blijven zoeken wat het beste bij me past, ben ik een veel completer en gelukkiger mens geworden.

Dat ik nu andere mensen mag helpen om weer in hun kracht te komen, waaronder politieagenten, maakt me dankbaar.

En ik waarschuw vast iedereen; “Moedige stappen zijn soms topsport en het levert je uiteindelijk zoveel op dat het verslavend werkt!”

Voor het kennen van de weg,
moeten wij gewoon op weg.

Tao van Poeh

Behaalde diploma's