Dag 1 Voorbereiding Wandel Coach Week in de Bourgogne

Daar gaan we dan, samen met mijn lief, een klein weekje werkvakantie voor mij en samen genieten van de Bourgogne. Milo de boxer achter in en over 600 kilometer zijn we op de plaats van bestemming. Het liep even iets anders. Ongeveer 80 km voor Reims neem ik wat later bleek een afslag te vroeg. Bij de rotonde na de afrit, draait de motor van de auto op volle toeren terwijl ik stil sta en vlak daarna stopt de auto er helemaal mee. Een vriendelijk Fransman achter ons stapt uit zijn auto en helpt ons de auto aan de kant te zetten. Van de andere kant van de rotonde komt nog een vriendelijke Fransman aan en ook hij help ons de auto aan de kant te zetten. We staan een paar meter voor de rotonde op de stoep, vlak voor Charleville-Mézières. Achter ons zien we een groot restaurant van Buffalo Grill en een eindje verder zie ik een Formule 1 hotel. We staan heerlijk in het zonnetjes, en Milo ligt op zijn kleedje in het gras, dus wat kan er ons eigenlijk gebeuren. Ik bel de ANWB en ik wordt vriendelijk te woord gestaan door een meneer. Hij verbind mij door met de locatie in Lyon en ik hoor een vriendelijke vrouwenstem vragen waar ik precies sta. Ze checkt mijn locatie kennelijk via Street view, want ik hoor haar zeggen dat ze het grillrestaurant ziet en het Formule 1 hotel. De vrouw vertelt me dat ze hoopt dat de afrit bij de gemeente hoort en iet bij de A34 waar we van af kwamen, anders moeten we de politie gaan bellen. Nou daar hopen we dan maar op.

Na ongeveer anderhalf uur komt de Depannage de auto takelen en ons oppikken. Er blijkt een rubber van de carburateur gescheurd te zijn. Overigens weer een vriendelijke Fransman. Hij brengt ons naar de dichtstbijzijnde Renault garage. Milo moet in de auto blijven en wij mee in de pick-up truck. Nog geen 10 minuten later komen we bij een grote Renault garage aan, waar ze vast wel een nieuw rubber hebben voor de carburateur. We mogen binnen plaats nemen en krijgen een kop koffie aan geboden. Ondertussen staat de auto in de werkplaats en wordt het rubber vervangen. Twee uur later kunnen we onze reis vervolgen. Nog zo’n 300 kilometer te gaan. We mogen niet te veel gas ineens geven, want het nieuwe rubber is iets smaller dan het originele rubber wat er op hoort. Maar als we niet te snel optrekken kunnen we gerust verder rijden en van onze vakantie genieten. Omstreeks 19.30 uur komen we eindelijk aan in Nod-sur-Seine. Nou het was de onderbreking meer dan waard. Wat een prachtige plek hebben we hier. Een oud frans huis, wat achter in de tuin staat van Jozefine. Een salle a manger (eetkeuken) met een heerlijke grote tafel. Een knusse woonkamer met een grote ouderwetse bruine kast die vol met boeken staat. Boven een paar mooie slaapkamers. De muren zijn van oude stenen en de oude bruine balken liggen vast gestuukt in de overige witte muren. Buiten kijken we uit over het dal van de Seine en wanneer we even later in de keuken proosten op onze goede aankomst, zie ik vanuit het raam de zon achter de heuvels ondergaan. Wat een prachtplek. Hier kunnen de mensen met een verlies in alle rust tot zichzelf komen en een eerste aanzet maken om hun herinneringen ander te leren vasthouden.

Schrijf een reactie

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Akkoord en doorgaan,  Weigeren Als u akkoord gaat, plaatsen wij cookies voor een optimale gebruikservaring op Ikmoed.nl. De website wordt relevanter en persoonlijker. Deze gegevens worden gebruikt om een meer gepersonaliseerde ervaring te bieden en om uw verblijfplaats rond onze website te volgen in overeenstemming met de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming.
643