Dag 4 Voorbereiding Wandel Coach Week in de Bourgogne

Het is zeven uur als ik besluit toch maar op te staan. De zon schijnt en wanneer ik door het raam kijk zie ik dat de douw net boven de weilanden hangt. Te mooi om er niet op uit te gaan met Milo, de boxer. We gaan samen op ontdekkingstocht om te kijken of er een wandelroute dicht bij de Gîte is. We lopen linksaf de poort uit, via de steile Rue de Pissepot naar beneden. We steken weer het bruggetje bij de Seine over maar deze keer gaan we rechtsaf achter de oude steenfabriek langs. Links van de steenfabriek zie ik weiland wat grenst aan het bos. Aan de rechterkant lopen we nadat we de steenfabriek gepasseerd zijn langs de Seine. Ik zeg een visser goedendag die een nieuw plekje lijkt te zoeken.

Even verderop doemt er een heel groot grasveld op waar genoeg plek is om te picknicken en lekker te genieten van de dag. Je kunt er prachtig langs de Seine zitten. Ik besluit nieuwsgierig naar waar het pas uit zal komen, door te lopen tussen de weilanden door. Een stukje verder zie ik een groep witte dikbilkoeien staan. In de hoop dat we aan het eind van het pad door kunnen lopen het bos in. Bij de dikbilkoeien aangekomen, krijgt Milo de geest en begint de koeien uit te dagen. Ik zie dat er ook stieren tussen staan. Uitdagen lijkt me niet zo’n heel goed idee in dit geval. Gelukkig luistert hij vanochtend goed en loopt hij met me mee. De koeien komen wel allemaal achter ons aan. Maar gelukkig zit er een hek tussen. Aan het eind van het pad zie ik dat het overgaat in weilanden. We kunnen helaas niet verder. Dan maar terug. Ik besluit Milo toch maar even aan de riem te doen totdat we langs de koeien zijn gelopen.

We besluiten vandaag een lekker dagje niets te doen. Mijn lief stelt voor ons eens aan te passen aan de Franse mentaliteit. Dat betekent in dit geval onder de parasol een lekkere lunch met een heel koud rosétje. Nou ik ben voor. Net als we klaar zijn met eten zien we Jozefine verschijnen. Ze nodigt ons uit voor een Franse zondag lunch. We vertellen haar dat we net geluncht hebben. “Nou dat  komt dan goed uit, want een Franse zondag lunch is met Crement en met wijn. Dan hebben jullie alvast een bodem gelegd en ik heb niet zo gek veel gekookt.” Natuurlijk zijn we meteen om! Terwijl Jozefine wegloopt, horen we haar nog zeggen: “Ik zie jullie wel verschijnen als je je psychisch hebt voorbereid.”

Nog geen half uur later zitten we bij Jozefine op het terras met haar man Geoffrey en met Tim, een Amerikaanse vriend. We beginnen met een glaasje Crement. Daarna moeten we echt de rode wijn proeven. Wanneer Jozefine het eten opdient, zie ik een grote schaal salade met tomaat en paprika. De groene sla is uit eigen tuin. Vervolgens komt er een schaal met kalfsvlees, wat stokbrood een heerlijke chutney en knoflookmayonaise. Alles zelf gemaakt en biologisch. Heerlijk is het en we zijn in goed gezelschap. We praten afwisselend Engels en Nederlands en ondertussen worden we ook nog vermaakt door de torenvalk familie die huist in een spleet van de muur van de schuur. We zien hem af en aan naar de grote boom vliegen die in de tuin staat. Kennelijk heeft hij daar iets te eten gevonden voor zijn jongen, want ik zie iets zwarts uit zijn snavel bungelen.

Rond een uur of vier gaan we huiswaarts, tien stappen verder de tuin in. Hier frissen we ons even op om ons weer klaar te maken voor de volgende Bourgondische stap. Over een uur komen Yo en Charlie voor ons koken. En natuurlijk weer met wijn. We plaatsen de grote tuintafel op het gras in een schaduwplekje en het werd nog een geweldig gezellige avond met lekker eten en zeer goed gezelschap.

Schrijf een reactie

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Akkoord en doorgaan,  Weigeren Als u akkoord gaat, plaatsen wij cookies voor een optimale gebruikservaring op Ikmoed.nl. De website wordt relevanter en persoonlijker. Deze gegevens worden gebruikt om een meer gepersonaliseerde ervaring te bieden en om uw verblijfplaats rond onze website te volgen in overeenstemming met de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming.
721