Dag 3 Voorbereiding Wandel Coach Week in de Bourgogne

Ik hoor Milo boven komen en zie dat het licht al door het dakraampje komt. Het is 6.47 uur. Nog even een extra check of ik het goed gezien heb en dan besluit ik toch maar op te staan en er weer met Milo op uit te trekken. Bij een van de wandelingen in augustus starten we in Nod-sur-Seine. Onder aan het dorp aan de andere kant van het water ligt een fantastische picknickplek aan het water. Wel leuk om daar even te filmen. We gaan vanochtend links af door het hek en lopen naar beneden. Ik zie een straatje waar ik nog niet in ben gelopen en besluit dit nu wel te doen. Aan het einde van dit weggetje loopt het dood. Ineen begint er een hond heel hard te blaffen. Ik zie een grote zwarte langharige herdershond wil rondjes springen in stenen hondenhok met aan de zijde van het woonhuis gaas. Milo kijkt met zijn staart omhoog naar het hok en de hond die luid te keer gaat. We besluiten beiden om te keren en Milo loopt iets sneller dan anders voorop. We steken de doorgaande weg over en lopen over het bruggetje van de Seine voorbij de picknickplek. Een stukje verderop aan de rechterzijde van de weg zie ik een ingang van een weiland. Het gras staat er twee kontjes hoog en aan de overkant van het weiland zie ik twee grote bruine herten onze kant op kijken. Terwijl ik mijn telefoon pak om een foto te maken, schieten ze ineens het bos in. Jammer, maar wel twee herten gezien. We lopen nog een stukje verder omhoog om te kijken of we ergens het bos in kunnen. Halverwege besluit ik toch maar terug te gaan en nog even bij het weiland te kijken. Helaas geen herten meer, maar wel een grote plek waar Milo nog even kan rennen over en door het natte hoge gras. Nadat hij uitgeraasd is lopen we nog even naar de picknickplek om een paar foto’s te maken en een shot voor ons filmpje.

In de middag besluiten we naar de Abdij van Fontenay te gaan. We rijden door de binnenwegen van de Bourgogne en zien afwisselend boslandschap, enorme grasvelden en natuurlijk de in bloei staande knalgele koolzaadvelden. Tussen de velden door zien we kleine gehuchten waar letterlijk niets te beleven is. Wanneer we het pad oprijden bij de abdij, zien we een enorm complex, gebouwd in romaanse stijl. De abdij is omheind door hagen en een groot hek. Het ligt helemaal afgelegen in de vallei met een groot bos eromheen. De parkeerplaats is van zachtgeel zandsteen met in het midden een grote boom die voor schaduw zorgt. Aan de rand van de parkeerplaats loopt een soort kanaaltje wat kilometers verder kabbelt in het heuvelachtige landschap.

We besluiten een wandeling om de abdij te maken. Links van ons zien we een groot bord waar, Domein Forèt de Fontenay op staat. Daarnaast zien we een bord met een wandelroute. Die besluiten we te volgen. Milo neemt de leiding en begint lekker langs het pad te struinen. Onderweg zien we citroengele vlinders, zo het lijkt een paringsdans aan het doen zijn. Ik zie ze naar grote hoogten vliegen. Net te ver van me vandaan om een foto te kunnen maken. Wat verder in het bos komen er ook witte vlinders met rood oranje vleugel uiteinden voorbij. Prachtig om te zien. Ongeveer op de helft van de wandeling stranden we bij een meertje. Bij een vertakking van hete meertje zie ik groene blaadjes onder water. Het lijkt precies een vlinder. Een mooi shot om toch nog een vlinder op de foto te krijgen. Deze vliegt tenminste niet weg. Na een kleine break en wat water lopen we verder. De weg gaat schuin omhoog en we komen dieper het bos in. De zonnestralen schijnen zacht door de bladeren van de bomen. Wat een mooie groene kleurenpracht. Na ongeveer anderhalf uur zijn we terug bij de auto. Precies op tijd voor Milo, hij heeft het wel heel warm. Bij het kanaaltje wat links van de parkeerplaats kabbelt kan hij het water in om heerlijk af te koelen.

Bij de Gîte aangekomen is het in de tuin heerlijk nagenieten onder de parasol met het uitzicht vanaf de heuvel.

Schrijf een reactie

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Akkoord en doorgaan,  Weigeren Als u akkoord gaat, plaatsen wij cookies voor een optimale gebruikservaring op Ikmoed.nl. De website wordt relevanter en persoonlijker. Deze gegevens worden gebruikt om een meer gepersonaliseerde ervaring te bieden en om uw verblijfplaats rond onze website te volgen in overeenstemming met de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming.
721