Dag 2 Voorbereiding Wandel Coach Week in de Bourgogne

Ik doe mijn ogen open en zie dat Milo, de Boxer, bij mijn voeteneind staat. Buiten hoor ik honden blaffen en ik besluit op te staan en een eindje met Milo te gaan lopen. In de veronderstelling dat het 06.30 uur is, kleed ik me aan en loop met Milo het tuinpad door naar het hek. Wanneer ik het hek open doe, maakt het een ouderwets piepend geluid zoals oude ijzeren hekken dat kunnen doen. Ik ga rechts af langs de Marie met aansluitend de kerk en loop helemaal naar boven de weg af. Op de splitsing neem ik de weg naar links en al snel loop ik tussen prachtig gele koolzaadvelden en kijk uit over een wijds glooiend heuvellandschap. De gele koolzaadvelden steken prachtig af tegen het groen van de bomen die ik aan de horizon zie. Wat is het prachtig hier en wat een rust. Ik maak een paar foto´s en loop in mijn nopjes weer terug naar de Gîte. Rond tien uur zie ik Yolanda voor het keukenraam staan. Vandaag draaien we het grootste deel van de wandelcoach week in elkaar en bespreken we welk thema we aan gaan houden. Het thema van de wandel coach week zal ik alvast verklappen. Dat is verbinding. Wanneer je een dierbare verliest, verlies je letterlijk de verbinding, maar je verliest vaak ook de verbinding met jezelf. Wie was toen hij of zij er nog was, wie was je voordat je überhaupt hem of haar kende en wie ben je na dit verlies?

Rond een uur of één hebben we het overgrote deel klaar. Yolanda checkt nog een paar wandelroutes en ik zal het programma beschrijven en aan hete eind van de week online zetten. Daarnaast maak ik nog een filmpje om te laten zien waar je terecht komt en waar we gaan wandelen. Voor ons als coach toch ook weer spannend om een filmpje in te spreken en met je eigen hoofd in beeld te komen.

In de middag is het tijd om te ontspannen met mijn lief. We pakken de auto en rijden richting Saint Germain sur Seine. Vanaf een bosrijke heuvel zien we rechts de Seine kabbelen. De Seine is hier smal en kronkelt heel idyllisch door dal van de Côte D’Or. Op een gegeven ogenblik zien we aan de rand van de oever iets bewegen. Het lijkt wel een grote rat. Wanneer mijn lief zijn verrekijker pakt, ziet hij zowaar dat het een otter is. Prachtig om dit zo te zien. Even verder op zetten we de auto neer en lopen we een stukje. We zien allerlei vertakkingen van de Seine en het lijkt er op dat er stukje aangelegd zijn. We lopen over vlondertjes en aangelegde steigertjes. Even verder op komen we bij een grote forellen kwekerij uit. Er zijn verschillende waterbassins en er is een visroute aangelegd die de vissers kunnen bewandelen en waar de forellen tegen de stroom in kunnen zwemmen.

Wanneer we terug zijn bij de Gîte, nemen we een glaasje en proosten op al het moois dat we gezien hebben.

Schrijf een reactie

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Akkoord en doorgaan,  Weigeren Als u akkoord gaat, plaatsen wij cookies voor een optimale gebruikservaring op Ikmoed.nl. De website wordt relevanter en persoonlijker. Deze gegevens worden gebruikt om een meer gepersonaliseerde ervaring te bieden en om uw verblijfplaats rond onze website te volgen in overeenstemming met de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming.
721